ჰიმალაის მარილის პოპკორნი
ინგრედიენტები:
½ ჭიქა სიმინდის მარცვლები (პოპკორნი)
½ ჩ/კ ჰიმალაის შავი მარილი
1 ს/კ ზეთი
მომზადების წესი:
მოათავსეთ ქვაბში სიმინდის მარცვლები, მოასხით ცოტაოდენი ზეთი და მოაყარეთ ჰიმალაის შავი მარილი.
დაახურეთ თავსახური და მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთის მანძილზე, სანამ ყველა მარცვალი პოპკორნად არ იქცევა
ჰიმალაის მარილის ბრუსკეტა
ინგრედიენტები:
1 ცალი პური „ბაგეტი“
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
2 ჩ/კ ორეგანი
1 ჩ/კ ჰიმალაის შავი მარილი
1 კბილი ნიორი
მომზადების წესი:
შეურიეთ ზეითუნის ზეთს წვრილად დაჭრილი ნიორი, ორეგანო და ჰიმალაის შავი მარილი.
დაჭერით ბაგეტი თხელ ნაჭრებად. თითოეულ ნაჭერს ფუნჯით გადაუსვით ზეითუნის ზეთის მასა ორივე მხრიდან, მოათავსეთ გამოსაცხობ ქაღალდზე და გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე, 10-15 წთ, სანამ არ გაოქროსფერდება.
ჰიმალაის მარილის ორცხობილები (კრეკერები)
ინგრედიენტები:
2 ½ ჭიქა ფქვილი
¾ ჭიქა წყალი
¼ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1 ს/კ როზმარინი
¾ ჩ/კ ჰიმალაის შავი მარილი
მომზადების წესი:
შეურიეთ დიდ თასში ერთმანეთს ფქვილი და მარილი. თანდათან დაუმატეთ წყალი და ¼ ჭიქა ზეთი, სანამ ცომი არ გამაგრდება.
მიღებული მასა გაყავით 3 ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული ნაწილი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, დაჭერით სასურველ ფორმებად და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
ფუნჯით მსუბუქად გადაუსვით დარჩენილი ზეთი და მოაყარეთ ჰიმალაის შავი მარილი.
გამოაცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
ჰიმალაის მარილის პოპკორნი
ინგრედიენტები:
½ ჭიქა სიმინდის მარცვლები (პოპკორნი)
½ ჩ/კ ჰიმალაის შავი მარილი
1 ს/კ ზეთი
…
მომზადების წესი:
მოათავსეთ ქვაბში სიმინდის მარცვლები, მოასხით ცოტაოდენი ზეთი და მოაყარეთ ჰიმალაის შავი მარილი.
…
ჰიმალაის მარილის ბრუსკეტა
ინგრედიენტები:
1 ცალი პური „ბაგეტი“
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
2 ჩ/კ ორეგანი
…
მომზადების წესი:
შეურიეთ ზეითუნის ზეთს წვრილად დაჭრილი ნიორი, ორეგანო და ჰიმალაის შავი მარილი.
…
ჰიმალაის მარილის ორცხობილები (კრეკერები)
ინგრედიენტები:
2 ½ ჭიქა ფქვილი
¾ ჭიქა წყალი
¼ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
…
მომზადების წესი:
შეურიეთ დიდ თასში ერთმანეთს ფქვილი და მარილი. თანდათან დაუმატეთ წყალი და ¼ ჭიქა ზეთი, სანამ ცომი არ გამაგრდება.
…